LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 10 febrer, 2017

La Seu Universitària de Benissa proposa conferències i excursions per conèixer el patrimoni natural i cultural de la Marina

  • El cicle, de caràcter obert i gratuït, tindrà lloc entre febrer i maig

La Seu Universitària de la Marina, amb seu a Benissa, ha organitzat un cicle de conferències i eixides pràctiques per tal de donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de la comarca. Professors i experts en la matèria analitzaran els recursos territorials de la Marina Alta, com ara les formacions naturals, el medi ambient, els assentaments culturals i l’organització territorial i aspectes socioeconòmics.

La primera conferència serà el divendres 17 de febrer amb el títol Un passeig a través del patrimoni geogràfic litoral: des del Molinell al Penyal d’Ifac i estarà impartida pel professor Enrique Matarredona Coll. Es proposa un acostament al patrimoni natural del litoral de la Marina Alta des de la geografia física per conèixer els diferents sectors en què es divideix l’espai litoral i la problemàtica associada a cadascun d’ells. A més, es donaran a conèixer els conceptes bàsics relacionats amb este espai litoral, així com els trets identificatius dels diferents sectors. Tot això per aconseguir una visió integral de l’espai litoral de la Marina Alta, la seua fragilitat i les amenaces a què es veu sotmès davant determinades actuacions antròpiques. La conferència es complementarà amb una eixida pràctica prevista per al dissabte 19 de febrer.

El professor Rafael Pedauyé s’encarregarà de la segona conferència dedicada al patrimoni geològic. La ponència serà el dijous 23 de març i l’eixida el dissabte 25. A finals de mes, el dia 30, hi haurà una exposició i una xarrada sobre el botànic Antoni Josep Cavanilles Palop, a càrrec del professor Joan Pérez Albero. El cicle continuarà en abril, els dies 6 i 8, amb el patrimoni etnobotànic i les microreserves de flora, amb la participació del professor Manuel Vicedo. I l’última sessió serà el 19 de maig amb la conferència Les empremtes del passat en la Marina Alta: El Patrimoni Cultural que ens envolta, a càrrec del professor José Luis Simón.

Tot el cicle i activitats són gratuïtes. Les sessions teòriques són d’accés lliure i només limitada l’assistència a l’aforament de la sala.

Per a les sessions pràctiques hi ha limitació de places, ja que el desplaçament es farà amb autobús, i cal inscriure’s a través del correu electrònic seu.benissa@ua.es. Hi ha un màxim de 30 places per a les eixides, que s’atorgaran per ordre d’inscripció.

La primera conferència, la del 17 de febrer, és a les 19 hores. L’eixida del dissabte 18 està prevista per a les 9 hores des de la Plaça de l’Ajuntament. La tornada serà cap a les 18 hores.

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.