LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 9 febrer, 2017

Benitatxell posa límit al malbaratament energètic

  • L’ajuntament estalvia fins a més del 60% en algunes urbanitzacions amb la simple substitució de les lluminàries tradicionals per LED en l’enllumenat públic
  • La rebaixa en la factura arriba als 20.000 euros en un any

El Poble Nou de Benitatxell ha aconseguit en cosa d’un any posar límit al malbaratament energètic en matèria d’enllumenat públic amb la simple substitució de les lluminàries tradicionals per altres de tecnologia LED. Amb això, la factura anual que paga l’ajuntament pel proveïment elèctric s’ha reduït notablement, en gairebé un 20%. En el cas concret d’alguna urbanització, la reducció supera el 60%, és a dir, que fins ara s’estava pagant per la llum dels fanals més del doble del que és estrictament necessari.

Una vista de l’ajuntament, de nit, en una imatge de l’any passat.

Finalitzat l’any 2016 i després del còmput global de factures d’enllumenat públic del municipi s’extrau que el 2016 s’ha pagat pel consum la quantitat de 92.707,62 euros, el que suposa un estalvi del 17% respecte a l’any anterior, quan es van pagar pel mateix subministrament elèctric 112.292,56 euros. En resum, l’estalvi ha sigut de 19.584.94 euros.

Destacable és l’estalvi del 61% en la urbanització Els Molins. Allà, el consistori va introduir les lluminàries LED a finals del 2015. La zona de Los Girasoles, on el canvi es va produir a principis del 2016, ha registrat un estalvi del 39%. Altres àrees com La Joia, Baladres o el carrer València del nucli urbà han experimentat un estalvi en un any de més del 30%.

Així mateix, els edificis municipals com el mateix ajuntament, la biblioteca, Policia Local, Centre de Salut, Centre Social, església, poliesportiu La Font i Oficina de Turisme també han experimentat un estalvi en les factures. Si el 2015 la factura global d’estes dependències municipals va ser de 38.937 euros, el 2016 ha sigut de 35.100 euros, 3.837 euros menys.

L’estalvi més significatiu en les dependències municipals s’ha registrat en el centre mèdic, del 25%, o del 20% en el poliesportiu. La primera targeta esportiva per als usuaris de la piscina municipal i de les pistes de la Font, llançada en juny del 2016, ha permès reduir les despeses elèctrics de les instal·lacions esportives. Les llums de les pistes només s’encenen quan estan en ple funcionament després de la reserva de l’usuari amb targeta, de manera que es fomenta l’estalvi energètic.

Així mateix, en el nou camp de futbol amb gespa artificial también es van instal·lar huit projectors LED. Un altre pas de gegant ha sigut també la implantació de llums LED en el CEIP Santa Maria Magdalena, finalitzada el gener passat i que suposaria un estalvi del 70% en la factura.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.