LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 9 gener, 2017

Una imatge insòlita: Dénia sense Mercat durant 48 hores

  • Tanquen durant dos dies el principal espai econòmic i social de la ciutat per instal·lar un gran envà abans de començar per fases les obres de l’aire condicionat
  • Dimecres, torna a obrir una part del recinte, tot i que seguirà sense haver peixateria o bars fins al pròxim 29 de gener
mercat-1

La porta d’accés al Mercat per Carlos Sentí este dilluns, amb la reixa tancada.

És una imatge insòlita, que probablement no s’havia vist en lustres. Durant hui dilluns i demà dimarts, 48 hores, Dénia s’ha quedat de manera provisional sense el seu principal espai econòmic i social, el Mercat de Dénia. Totes les portes del recinte, a excepció d’una d’elles, estaven clausurades i amb les reixes tirades, els llocs buits, sense productes i recoberts de tendals i l’edifici calat de silenci. I desolat. La foto superior d’este article així ho plasma.

La raó: que per fi comencen les obres per dotar la popular Plaça d’aire condicionat i altres equipaments que pal·lien les seues actuals deficiències. D’ací que durant estes 48 hores, el Mercat estiga completament buit per tal que els operaris puguen començar a treballar col·locant un gran envà que dividirà en dos l’edifici, atès que les actuacions es van a realitzar en dues fases.

Així que a partir de dimecres, el Mercat cobrarà de nou un poc de vida. Encara que només alguna cosa. Tornaran a obrir alguns establiments, encara que no tots: seguiran clausurats fins al 29 de gener tots els llocs que es troben entre la zona de peixateria i els bars perquè comencen per eixa part els treballs. Així que pràcticament durant tot este mes no hi haurà en el Mercat ni peix a la venda ni establiments hostalers, ni tampoc els productes de carn, pa o fruita entre d’altres que es troben en esta ala de l’edifici.

mercat-2

Entrada por la zona de les peixateries, totalment buida.

A partir del 30 de gener, esta part obrirà i la que quedarà tancada fins al 17 de febrer serà la més pròxima a l’accés al Mercat pel carrer Carlos Sentí. O siga, que canviaran les tornes. A partir del 20 de febrer, a la fi tot el mercat estarà de nou en servei, ja que els últims treballs, la conclusió dels quals està prevista per al dia 24, són ja només ajustos i proves.

Tot i que les obres han sigut publicitades pel propi Ajuntament de Dénia, este dilluns eren nombrosos els veïns i clients que s’amuntegaven a les portes del Mercat preguntant com era possible que el recinte estiguera tancat. D’altres, millor informats, explicaven les causes i detallaven les parts que estarien tancades durant les pròximes setmanes.

Els treballs havien d’haver començat fa mesos però s’han retardat per problemes en la Diputació d’Alacant, que és la que els impulsa. Contemplen, a més de la instal·lació de l’aire condicionat i les seues conduccions, la col·locació de noves lluminàries i dues portes automàtiques.

Deixa el teu comentari

Classificat:
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.