LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe

Botiga Home, disseny i artesania per a vestir la teua llar

Amb la secció ‘Empreses Singulars’, La Marina Plaça pretén donar visibilitat a aquells projectes comarcals que sorgeixen sense un gran suport econòmic i que aposten per l’originalitat, creativitat o el compromís social, valors amb els quals combrega este diari. És el cas de Botiga Home, el nou projecte de l’emprenedora Marian Signes, una jove dissenyadora de Xaló que, després de passar dos anys a l’Índia aprenent més sobre esta bonica professió, va tornar a la Marina Alta amb la iniciativa i ganes d’emprendre .

Hui Botiga Home és ja una realitat, tant física com online. I és que esta xicoteta botiga de roba de llar dissenyada exclusivament per Marian naix primer en format web per a fer-ho tres setmanes després com a botiga física a Moraira. Compta amb una col·lecció de roba de llit i accessoris per a la llar amb teixits naturals, una artesania acurada i dissenys propis que pretenen oferir productes únics i de qualitat.

“Una dificultat és que estàs un poc sola. A nivell d’administració no hi ha ajuda per a res. Torne a dir-te que gràcies a Pedreguer Empenta, perquè no m’han ajudat econòmicament però m’han guiat i ho agraeisc moltíssim”. “En el tema de retail de la llar pràcticament només estava Zara Home. Aleshores vam pensar que seria un bon sector al qual enfocar-nos”.

marian-botiga-home

Marian Signes, propietaria de Botiga Home.

Per què una botiga online de roba de llit i articles de decoració? Què et va impulsar a portar a terme esta iniciativa?

Jo sóc dissenyadora de moda i al principi estava encaminada a dissenyar roba de dona, de xiquet… el que és indumentària. Però quan vaig acabar els meus estudis me’n vaig anar a l’Índia a treballar i casualment on jo treballava estaven especialitzats en producció de tèxtil de la llar. I és clar, una volta allà vaig anar agafant-li el gust i quan vaig tornar a Espanya l’any passat, en novembre, em van agafar en el projecte de Pedreguer Empenta i entre tots, analitzant un poc el món del retail, de la indústria tèxtil, ens vam adonar que hi havia molts competidors del sector de roba de xiquets i molta marca de roba de dona de tot tipus, preu, estil, tant de dona com d’home, i en el tema de retail de la llar, pràcticament només estava Zara Home. Llavors vam pensar que seria un bon sector al qual enfocar-nos.

botiga-home-logo

¿Dissenyes i produeixes tu les col·leccions?

Sí. Dissenye jo, em fan el prototip segons el meu disseny i produeixen en l’Índia, on jo treballava.

També heu inaugurat botiga física, no?

Sí, ací anem. A poc a poc, però va animant-se la cosa.

Com ha sigut el procés de creació del web? Has rebut alguna ajuda?

Jo he de donar les gràcies a Pedreguer Empenta perquè han sigut una poc els que m’han fet de guia per a tot el que era el projecte. Després m’ho he fet tot jo, el catàleg… Bé, les fotos me les ha fetes un company, la pàgina web una amiga meua de la infància. He anat buscant diversos professionals que també estan com a emprenedors i que ens ajudem els uns als altres.

Amb quines dificultats t’has trobat a l’hora de dur a terme el projecte?

La principal és que estàs un poc sola. A nivell d’administració no hi ha cap ajuda per a res. Torne a dir-te que gràcies a Pedreguer Empenta, perquè no m’han ajudat econòmicament, però m’han guiat i ho agraisc moltíssim. I després emprendre… doncs ho fas tu sola i és dur.

La web i la botiga física ofereixen els mateixos productes?

Sí, és el mateix.

 

Colección Botiga Home.

Colecció Botiga Home.

Porteu bé això de les comandes per la web, o és un poc difícil? Com és la sistemàtica?

Això també costa bastant d’arrancar. Cal invertir molt en la web, o siga, no és només posar-la i ja està. Cal invertir molt en xarxes socials i tot això. No ho estic movent-la molt este mes perquè ja m’he gastat molts diners. Em centre ara més en la botiga i a partir de Nadal ja li donaré més impuls.

T’encarregues tu tant del web com de la botiga física?

Sí, jo porte les dues coses. La botiga física a més també em serveix un poc com a oficina i com a espai de treball.

Tens plans futurs d’obrir més botigues físiques? I d’ampliar el gènere?

És clar, m’encantaria. Jo ara he fet una xicoteta col·lecció perquè com no sabia com havia de funcionar ni com reaccionaria la gent… I és clar, tant de bo poguera créixer, anar traient noves col·leccions i anar obrint botigues. Eixe seria el meu objectiu final.

Colección Botiga Home.

Colecció Botiga Home.

Quin balanç fas d’aquestes primeres setmanes?

Són bastants difícils i va la cosa lenta, però s’ha de tindre paciència quan s’obri un negoci. D’aquí a un any ja en parlarem, perquè ara o puc fer balanç. Vaig adquirint experiència, vaig veient el que la gent busca… una mica això. Però els inicis, és clar, com tot, són durs.

Més informació sobre Botiga Home:

Web: www.botigahome.com

Facebook: https://www.facebook.com/botigahome/

Instagram: https://www.instagram.com/botigahome/

Mail: botigahome@gmail.com

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.