LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 10 octubre, 2016

Pego obri el debat de la peatonalització del centre històric

  • Volem Pego i Compromís plantegen un tancament al trànsit els caps de setmana i l’equip de govern (PSPV-CdP) aparca la decisió per a estudiar que la mesura siga permanent
  • El consistori disposa ja d’una memòria que s’estima en 18.000 euros la inversió necessària per a fer per als vianants el centre urbà

El debat sobre la conversió de tot el centre històric de Pego només per als vianants està obert i sembla anar de valent. Va quedar palès en el ple ordinari del mes d’octubre arran d’una moció que va plantejar Volem Pego i va completar amb una esmena Compromís. El text, però, va quedar finalment sobre la taula per al seu estudi, tot i que els diferents partits es van mostrar favorables a la peatonalització, permanent o en determinats horaris, segons els casos.

El abigarrado centro urbano de Pego, en una vista desde lo alto del ayuntamiento.

El bigarrat centre urbà de Pego, en una vista des del més alto de l’ajuntament.

La proposta de Volem Pego plantejava tancar al trànsit, entre les 20 hores dels divendres i les 6:30 dels dilluns, els carrers Ecce-Homo, Sant Antoni de Pàdua, Major, Ramón i Cajal i Sant Agustí. “Pensem que transformar el cor del nostre poble en un espai per a les persones, lliure de trànsit, pol·lució i sorolls, beneficiarà no només a les persones que hi viuen, sinó també a tot el conjunt de ciutadans de Pego, ja que es convertirà en un espai urbà on les famílies, els xiquets i la gent mahor podrà gaudir amb total tranquil·litat”, assenyalava la moció. A més, la marca local de Podem sosté que afavoriria l’activitat comercial i fins i tot la creació d’empreses.

El text, però, va incorporar una esmena de Compromís que plantejava, entre altres qüestions, que el tancament al trànsit es fera també els dijous de matí, de 9 a 14h, coincidint amb el mercat. I, en tot cas, obrir un debat amb els veïns per a concretar el règim de peatonalització a aplicar.

No obstant això, l’equip de govern va optar per deixar sobre la taula la moció esgrimint que abans de prendre la decisió sobre una mesura d’este calat cal consultar als veïns i als possibles afectats. No obstant això, l’alcalde, Enrique Moll (PSPV), es va mostrar partidari d’anar fins i tot més enllà del que plantejaven Volem Pego i Compromís, i treballar amb vista a una peatonalització permanent del nucli històric.

De fet, este assumpte no li ve de nou al govern local. El portaveu de CdP, Carmelo Ortolà, va assenyalar que el consistori ha realitzat ja estudis per saber les repercussions que tindria un tancament permanent del trànsit.

En concret, un informe que valora en 18.000 € la possibilitat de tancar l’accés al centre urbà amb tres pilons automàtics amb llum interna i comandaments a distància per a tot el veïnat afectat.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.