LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 24 maig, 2016

El Fotoclub Dénia homenatja a la “Generació del 91”

  • En una celebració que va tindre lloc a l’Hotel Chamarel, el Fotoclub Dénia rendeix tribut als socis que es van incorporar a l’associació en la primavera de 1991

El Fotoclub Dénia està de celebració, ja que es compleixen 25 anys de la incorporació d’un important grup de socis que, allà per la dècada dels noranta, van aconseguir revitalitzar l’associació.

Va ser a la primavera de 1991, ja fa 25 anys, quan es va sumar a l’associació una nova fornada de fotògrafs. En eixe moment, el Fotoclub Dénia era ja un referent en el panorama fotogràfic de la Marina Alta, ja que comptava amb 20 anys d’existència, es va fundar a principis dels 70, i, a més, entre els seus components hi havia fotògrafs amb trajectòries àmplies i reconegudes, com és el cas de Pepe Montenegro, Paco Adsuar o Bernat Cardona.

Alguns d’aquells nous membres que es van sumar al Fotoclub en els 90 ja no estan vinculats al grup per circumstàncies diverses. Però altres han seguit, contribuint amb energia a mantindre l’associació fins l’actualitat. És el cas de Maribel Ballester, Victoria Sauco, Toni Moya, Peke, Héctor Aura, Santi Barroso i Alfredo Sanz, als quals el Fotoclub va rendir tribut el divendres passat en una fraterna celebració que va tindre lloc en el pati de l’Hotel Chamarel de Doni.

Imagen de la celebración del viernes 20 de mayo

Imatge de la celebració del divendres 20 de maig

Cal assenyalar que a estes dues generacions ja esmentades se’ls ha unit en els últims anys un grup de fotògrafs més joves, com Paco Serra, actual president de l’associació, Agnieszka Adamczyk, Fran i Edu Gallego, o Fran Martinez. D’esta manera, el Fotoclub actualment està format per un grup heterogeni en edat i estils, ja que entre els gèneres que aborden els seus membres es pot trobar tant el retrat, com el paisatge, el reportatge o la fotografia més abstracta. Una dada avala la bona feina del grup d’apassionats de la fotografia: tots i cada un dels membres del Foto-club Dénia han sigut premiats o guardonats en certàmens i concursos nacionals i internacionals.

Des dels seus començaments fins a l’actualitat, el Foto-club Dénia ha desenvolupat multitud d’activitats culturals, sempre amb la fotografia com a element central. Són nombrosos els cursos d’iniciació i tallers monogràfics que s’han dut a terme. També han sovintejat les eixides i excursions fotogràfiques realitzades, així com les exposicions tant individuals com col·lectives, bona part d’elles centrades en els viatges fotogràfics que han organitzat al Marroc, Irati, Venècia i altres destinacions nacionals.

25 anys de la “Generació del 91” en imatges

 

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.