LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: martes, 23 mayo, 2017

Prenent consciència de les emocions en l’escola

AMADEM, ONG per la Salut Mental de la Marina Alta.

Entre algunes de les activitats que realitza l’Associació Amadem, ONG per la Salut Mental- Marina Alta, es troben les de Sensibilització a la població, dins d’un programa que subvenciona la Diputació d’Alacant, on cada any es fa un tipus d’activitats relacionades amb la Salut Mental dirigides a diferents col·lectius de la població de la comarca.

Aquest any s’ha continuat amb la sensibilització en col.legis de Primària, ja que creguem que és una prioritat intervenir en la prevenció dels menors, per tal de dotar-los de ferramentes i afavorir que puguen afrontar d’una manera més eficient, les dificultats que es sorgiran durant el seu desenvolupament.

L’objectiu d’aquesta activitat és, donar a conèixer la tasca de l’Associació i la importància de la Salut Mental per al benestar general de la persona, i encara més en les primeres etapes evolutives, on s’està formant la personalitat, l’autoestima i tots eixos pilars que ens sostenen al llarg de la nostra vida.

Les dinàmiques generalment van dirigides a alumnes de l’últim cicle de Primària, i concretament, hem estat en el col.legi Sanchis Guarner d’Ondara i en El Pou de Dénia, per tal de treballar (identificar, conèixer, sentir) LES EMOCIONS.

Hem parlat, hem compartit, ens hem relaxat, hem interpretat i ho hem expressat a través de la plàstica, amb colors sobre un paper; però sobretot ens hem divertit, que és com millor s’aprèn.

Aprenem a “dirigir” les nostres emocions a partir dels deu o onze anys i, la maduresa de saber preveure les conseqüències de les nostres accions i la capacitat de planificació amb visió de futur, no arriba abans dels setze anys: edat on generalment s’aconsegueix una maduresa emocional. Però mentrestant hem de treballar i anar familiaritzant-nos amb elles: les emocions. No sols en l’escola, sinó en tots els àmbits i per suposat en casa: acompanyant-los en el seu recorregut, però respectant el seu espai; deixant que ho facen ells/elles, que s’equivoquen i aprenguen; i posant límits perquè sàpiguen fins on es pot arribar.

D’aquesta manera aconseguirem que ara siguen xiquets sans i feliços i en un futur, siguen capaços d’afrontar els reptes que els esperen.

Etiquetas: , , , ,
Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.