LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: viernes, 9 diciembre, 2016

Els alumnes de l’IES Xebic d’Ondara es sumen a la vaga del 24N

Autora: Paloma Babaloni Mas, alumna de 3º d’ESO de l’Institut Xebic d’Ondara

Important: Aquest article correspon a una pràctica de redacció de l’alumnat emmarcada dins del programa La Marina Plaza a l’Escola. El seu contingut no s’ha de correspondre necessàriament amb la realitat.

El Consell de Delegats/es i l’Assemblea d’estudiants van decidir secundar la vaga convocada pel sindicat estatal “Frente de estudiants” per a tots aquells estudiants de l’IES XEBIC, el passat 24 de novembre 2016.

ies-xebic

L’alumnat  de  l’IES XEBIC  va respectar totes les normes del Reglament de Règim Interior sol·licitant la vaga i comunicant a la direcció del centre aquesta convocatòria i la participació amb  de cinc dies d’antelació. Gràcies a aquesta sol·licitud el no haver assistit a les classes no va ser problema ni objecte de sanció, ja que es podia realitzar lliurement.

Aquesta vaga sols la van poder realitzar els alumnes a partir de 3r d’ESO. Per tant el centre va romandre obert amb normalitat per tots aquells alumnats de 1r i 2n d’ESO, a més de tots aquells que van decidir no participar-hi.

Els motius d’aquesta segona vaga van ser:

  • El rebuig absolut de les mesures educatives del govern de Mariano Rajoy i les mesures europees (LOMCE, EU15 i 3+2,respectivament).
  • Unificació del moviment estudiantil a nivell estatal.
  • El rebuig de les revàlides que, encara que estiguen inactives durant 6 mesos, si s’accepten poden afectar els/les alumnes que vindran.
  • Un pacte d’Estat per una educació gratuïta, pública i de qualitat al servei de la classe treballadora

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.