LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: jueves, 22 septiembre, 2016

Va per tu, mestre. Homenatge de la falla Baix la Mar a Manuel Marco

La Falla Baix la Mar organitza a Dénia un acte de reconeixement a Manuel Marco i Marco, artista carrosser, amb motiu dels 50 anys fent carrossa. Marco ha marcat un abans i un desprès en les carrosses. Per altra part, la Falla ha creat un logo per a commemorar el 70 aniversari de fer falla. Aquest logo està en gris i poc a poc amb cada acte anirà prenint color. El primer acte és precisament l’homenatge a Marco.

VA PER TU, MESTRE

manuel-bn

Coneixem als artistes per les seues obres. De vegades, amb tan sols una ullada, podem identificar a qui pertany una obra d’art. Ningú ens preguntem com han arribat fins ací. Simplement mirem, contemplem i ens delectem amb allò que es mostra davant dels nostres ulls. Baix la Mar té la sort de contar amb un artista excepcional, un home de semblant seriós i rigorós, de mans fortes adobades pel treball: D. Manuel Marco i Marco. Si vostès s’aguaiten per la Ciutat, el poden trobar en els llocs més quotidians, probablement s’asseuran al seu costat i ni tan sols se n’adonaran que és un artista. El seu port és de tot un cavaller; si el saluden, ell els regalarà una rialla, tranquil·la i sorneguera; alçarà els ulls per dalt de les ulleres i contestarà educadament. Però darrere d’eixe home, hi ha un geni, i passarà inadvertit, per als que no saben qui és. Però per a molts, per als fallers, la seua personalitat no serà desconeguda, D. Manuel, no és qualsevol, no, ell és un artista.

logo-70-anys-reconeixement-a-manuel-marco

Aquest any D. Manuel Marco compleix mig segle fent carrosses. Són molt anys al servei de les falles, al servei de la festa, desenvolupant un treball creatiu, sempre distint, incorporant nous elements: les llums, el colorit, el cucurutxo perfecte, les formes grandioses i elegants. Què podem dir nosaltres, que un espectador curiós no haja admirat cada any al mes de juliol, al final de la setmana gran de les festes de Dénia. Baix la Mar vol celebrar les noces d’or d’un esdeveniment tan important mitjançant un reconeixement adequat, a l’altura de l’homenatjat. L’acte tindrà lloc dissabte 24 de setembre, a les 20,30 hores a la Sala de la Paraula de  Baleària, al Moll de la Pansa. L’entrada és lliure i gratuïta.

Deja tu comentario

Etiquetas: , ,
Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.