LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: martes, 24 mayo, 2016

Els intercanvis, aprendre idiomes d’una forma diferent

Autora: Maria Pons, alumna de primer de Batxillerat de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa, Gata de Gorgos.

Important: Aquest article correspon a una pràctica de redacció de l’alumnat emmarcada dins del programa La Marina Plaza a l’Escola. El seu contingut no s’ha de correspondre necessàriament amb la realitat.

 

  • Els alumnes de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa van realitzar un intercanvi el passat mes d’abril amb el lycée Duchère-La Martinière de Lyon i el college d’Écully.

Darrere dos anys des del primer viatge d’intercanvi a Lyon, va arribar la gran notícia de part del Departament de Francés que este any també anava a haver un intercanvi on pel mes de gener vindrien 42 alumnes de Lyon per tal de practicar el castellà junt els alumnes de l’IES de Gata dels cursos de 2n, 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat i que aquestos practicaren també el francés quan van anar allí.

Alumnes de Gata de Gorgos a Pérouges.

Alumnes de Gata de Gorgos a Pérouges.

El dia 20 de gener van vindre des de França els alumnes fins Gata de Gorgos i van passar la setmana amb tot tipus d’activitats per València, Elx, Altea, entre altres ciutats de la Comunitat i després passaven amb els companys gaters les vesprades i el cap de setmana.

El 27 d’abril, els alumnes de l’IES de Gata van anar cap a la ciutat francesa amb autobús en unes quinze hores. Van estar la setmana del 27 fins el 4 de maig allí on van visitar les ciutats de Vienne, Pérouges i Annecy. Van haver d’acostumar-se a l’horari i costums diferents d’un país tan proper al nostre.

Com no, és una experiència única i que sols pocs són els que poden gaudir d’ella, per això els propis alumnes que van participar recomanen que sempre que puguen, participen en un intercanvi o viatge per tal de disfrutar amb professors i companys d’una setmana meravellosa.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.