LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: miércoles, 3 febrero, 2016

La XIX Campanya de Teatre Infantil de la MACMA arriba a les escoles amb el Petit Príncep

  • El col·legi Manuel Bru de Benissa acull l’arranc de la XIX Campanya de Teatre a les Escoles de la Marina Alta
  • La campanya està a càrrec d’una companyia professional de la comarca, Monipoppins & Cia

El col·legi Manuel Bru de Benissa ha acollit aquesta setmana les primeres sessions de la 19ª Campanya de Teatre a les Escoles de la Marina Alta, la qual enceta ara una llarga singladura que acostarà als xiquets i xiquetes de la comarca una proposta teatral única, potencialment interactiva i basada en l’autenticitat del fet que els alumnes entren en contacte amb els actors ja que aquests es traslladen fins al seu àmbit, l’aula.

La campanya està a càrrec d’una companyia professional de la comarca, Monipoppins & Cia, la qual ha dissenyat un programa inspirat en el gran clàssic de la literatura El Petit Príncep: una obra tan heterogènia com rica en interpretacions que implica una escenografia plena de trucs i recursos des de l’aparició d’un titellaire fins a l’ús d’imants per poder visualitzar l’univers oníric de l’obra universal d’Antoine de Saint-Exupéry. I tota aquesta màgia esdevé possible a través de l’actriu protagonista, Mònica Palacios, acompanyada pel cantant i solista Rubén Suárez. Música i atrezzo es conjuguen així en la narració d’una odissea tan espacial i vital com única.

Campanya escolar de la Macma

Des de la Macma, entitat coordinadora de la campanya, es valora el fet d’haver assolit ja  vora dues dècades de programació teatral en valencià i amb companyies professionals de la comarca. En aquest sentit, el gerent de l’entitat, Jovi Lozano-Seser, ha subratllat “la viabilitat i escaiença dels programes culturals mancomunats, els quals han permés fins i tot la professionalització de dues companyies escèniques de la comarca”. Si més no, pel que fa a l’èxit i longevitat de la iniciativa, l’any vinent se celebrarà amb activitats especials el 20é aniversari del projecte.

Tot i que la campanya s’estendrà pels col·legis de la comarca fins al proper mes de juny, pel que fa al calendari de pròximes representacions durant febrer, la campanya seguirà als col·legis de Senija, Alcalalí, Parcent, Benigembla o El Poble Nou de Benitatxell.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.