LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: viernes, 10 julio, 2015

Una alumna de l’institut de Pedreguer, seleccionada per a dos campus científics del ministeri pel seu rendiment acadèmic

  • La jove, Flàvia Ferrús, participarà al projecte ‘Descubriendo el Universo’ a la Universitat de Les Palmes de Gran Canària, fent un estudi sobre la idoneïtat d’instal·lar un telescopi a l’Observatori del Teide

Flàvia Ferrús Marimón, alumna de 4t d’ESO de l’IES de Pedreguer, ha estat entre les poques seleccionades de tota Espanya per participar en dos campus científics durant la segona quinzena de juliol: el Campus de Profundització Científica a Sòria i els Campus Científics d’Estiu, que organitzen diferents universitats espanyoles. Aquesta selecció significa el reconeixement a l’esforç de l’alumna que ha obtingut un excepcional rendiment acadèmic en les matèries pròpies de l’àrea cientìfica (i en el conjunt de l’expedient de 3r d’ESO).

Malauradament, i com que els dos campus coincideixen durant els mateixos dies, l’alumna ha hagut de renunciar al de Sòria.

Els Campus Científics d’Estiu són una iniciativa de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, amb la col·laboració d’Obra Social “la Caixa”, que busca afavorir el contacte directe de joves estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat amb la investigació científica.

La finalitat última d’aquest programa és proporcionar “una experiència integral” d’acostament a la ciència en un ambient d’intercanvi cultural. Amb això, es pretén que els participants puguen entendre la ciència en tota la seua magnitud, des del plantejament dels programes d’investigació, l’aplicació del mètode científic en un determinat àmbit i la comunicació dels resultats obtinguts. Els beneficiaris duran a terme projectes reals d’investigació científica -dirigits per professors universitaris- i exposaran els resultats obtinguts davant la resta de participants del Programa. A través d’aquesta experiència, podran comprendre els valors de la investigació científica i el caràcter multidisciplinari de la mateixa.

Concretament Flàvia participarà en el “Campus Atlántico Tricontinental”, a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. El projecte és “Descubriendo el Universo”, que oferirà als participants l’oportunitat de conèixer els àmbits actuals d’investigació en astrofísica i les tècniques d’observació que s’utilitzen, per realitzar un estudi d’idoneïtat d’un emplaçament com l’Observatori del Teide per a un hipotètic telescopi i les seues aplicacions a la investigació.
El professorat de l’institut li desitja moltíssima sort i que l’experiència li siga d’allò més profitosa i enriquidora.

Deja tu comentario

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.