LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: viernes, 9 enero, 2015

Pedreguer reprèn el projecte del pavelló cobert a finançar amb el Pla Confiança

  • El govern local decideix aprofitar la prorroga de dos anys del pla aprovada pel Consell una vegada que el consistori conta amb excedent de tresoreria per anar avançant en el pagament de certificacions
  • El projecte va quedar suspés poc més de dos anys enrere al quedar deserta la subhasta de les parcel·les de les Galgues amb la que l’ajuntament contava en obtindre liquiditat i davant la falta de garanties de pagament per part de la Generalitat

El govern de Pedreguer s’ha decidit, ara sí, a aprofitar els fons del Pla Confiança de la Generalitat per a dur a terme una de les actuaciones més demandades al municipi, com és la construcció d’un pavelló poliesportiu cobert. El projecte va quedar en suspens dos anys enrere degut a que va fallar l’operació amb la que l’ajuntament tenia previst finançar una part de l’obra -la venda de les parcel·les de les Galgues-, i que la Generalitat no garantia un calendari de pagaments de la seua aportació.

Recreació de la pista interior del futur pavelló de Pedreguer.

Recreació de la pista interior del futur pavelló de Pedreguer.

Ahir, l’alcaldessa Dora Martí, el regidor d’Urbanisme, Josep Antoni Fornés, y el d’Hisenda, Sergi Ferrús, confirmaven en roda de premsa que es reprèn el projecte.

Tots tres polítics compareixien en roda de premsa acompanyats del tècnic d’esports, Miquel Àngel Noguera. Aquest s’encarregà, junt a Fornés, de fer memòria de les característiques tècniques de l’estructura esportiva (es tracta d’una primera fase que consta de pista esportiva, accés, grades per 350 persones, rampa d’accés, magatzems, urbanització parcial, vestuaris i banys; queda pendent –tot i completament funcionable- una segona fase que consta de 3 sales polivalents, més vestuaris, administració, accessos i gimnàs) i de les millores esportives i necessitats que cobrirà (pràctica esportiva sense afecció climatològica, augment de pistes polivalents, millors condicions de seguretat, confort i higiene, millors vestidors, pràctica d’activitats per adults –que ara estan duent-se a terme en instal·lacions no esportives-, com aeròbic o manteniment, possibilitat de realitzar fins a tres activitats a l’hora, possibilitat d’incorporar noves modalitats esportives, demandades en els últims temps –zumba o gimnàstica rítmica, possibilitat de practicar nous esports com el bàdminton, handbol o futbol sala, possibilitat de realitzar diferents exhibicions esportives o d’altra índole, disputa de tornejos, campionats, encontres…, presentació i cloenda de les Escoles Esportives Municipals, estalvi en lloguer de pavellons per disputar els partits que les federacions exigeixen en pavelló, possibilitat de realitzar diferents activitats socio-culturals…).

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda va explicar els aspectes econòmics i, sobretot, la raó per la qual ara és el moment de portar-lo endavant i per què no s’ha fet abans.

Ferrús va recordar que a febrer de 2009 s’aprovà el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana (Pla Confiança), al qual s’acollí Pedreguer per portar a terme la primera fase del Pavelló Poliesportiu, amb una consignació de 1.368.211,07 euros. Aquest pla s’ha prorrogat dues vegades, la darrera fins el 31 de desembre de 2014.

Dos infografies de l'exterior del projecte.

Dos infografies de l’exterior del projecte.

L’última notícia sobre el pavelló de Pedreguer era que s’havia deixat sobre la taula l’adjudicació, el 25 de setembre de 2012, degut a que havia quedat deserta la subhasta de les parcel·les de Les Galgues, amb la que el govern de Pedreguer tenia previst aconseguir liquiditat per anar pagant certificacions d’obra. I també, va assenyalar Ferrús, “al no haver un compromís per part de la Conselleria de fer un pla de pagaments i davant la impossibilitat de complir els terminis que estableix el TR de la llei de contractes”, amb el perill de veure paralitzades les obres (com s’ha vist en diferents municipis, com València o Gandia).

Una novetat d’última hora ha acabat de decidir a Pedreguer per a reprendre el projecte del pavelló. El passat 29 de desembre, la Generalitat va aprovar una pròrroga de dos anys del pla Confiança, fins el 31 de desembre de 2016. Ara, per tant, hi ha temps per dur endavant l’actuació i, el que és més imporant, hi ha diners. Pedreguer disposa ara de romanent positiu que es tradueix en un excedent de tresoreria. I això permet poder anant avançant les certificacions d’obra i complir, per tant, amb els terminis de la llei de contractes.

Tres mesos de procediment de contratació

Per tant, ara s’obrirà altra vegada el procés de contractació (aprovar plec de condicions, publicació al BOP, termini per propostes, adjudicació: en total uns 3 mesos) i el de construcció, que depèn de les ofertes de les empreses.

Ferrús va voler destacar que les obres acabaran amb un equip de govern diferent. “Prova -va dir- de que no treballem per l’afany d’inaugurar obres o aparèixer en cap placa, sinó pel poble: ara és quan conflueixen tots els factors per engegar l’obra”.

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.