LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: domingo, 23 noviembre, 2014

L’ajuda social segueix sent la prioritat

  • El veïns decideixen que invertir en ajudes contra l’exclusió la major part dels 350.000 euros destinats al programa de pressupostos participatius
  • L’habilitació d’una terrassa al bar del poliesportiu, la creació d’una zona tancada de jocs per a gossos, la instal·lació d’aire condicionat a les aules de música i la construcció d’un rocòdrom han estat les altres inversiones més votades

Pedreguer ha conclòs la fase de votacions del seu programa de pressupostos participatius per als comptes anuals de l’ajuntament en 2015 i, una vegada més, els veïns han tingut clara quina és en aquests moments la prioritat. D’entre el llistat d’inversions sotmeses al criteri dels ciutadans, dedicar la major part dels vora 350.000 euros a ajudes socials s’ha imposat amb claredat.

Una reunió del procés de pressupostos participatius de l'any passat a Pedreguer.

Una reunió del procés de pressupostos participatius de l’any passat a Pedreguer.

Han estat més de 400 les persones que finalment han votat en el procés de pressupostos participatius, que va concloure el passat dia 15 en la seua fase de votació pública. Es tracta de la tercera edició del programa que té per objectiu que els veïns puguen triar les actuacions que es tindran en compte en l’elaboració del pressupost municipal de l’any vinent.

En concret, 449 veïns majors de 16 anys han emés el seu vot per internet des de qualsevol dispositiu, així com a la Casa de Cultura i al mercat del dissabte, entre el 27 de setembre i el 15 de novembre.

Per a fer-ho, han hagut de triar fins a tres de les inversions municipals que s’havien seleccionat al procés obert de recollida de propostes que va tindre lloc al mes d’abril.

Els projectes més votats. I la resposta ha estat clara. Amb 227 vots, l’opció més votada ha sigut la de destinar 182.000 euros a previndre l’exclusió mitjançant l’aposta per l’increment de les ajudes socials.

Junt amb la proposta anterior, les inversions municipals millor valorades pels veïns i veïnes han estat l’habilitació d’una terrassa al bar del poliesportiu (148 vots), la creació d’una zona tancada de jocs per a gossos (124 vots), la instal·lació d’aire condicionat a les aules de música (117 vots) i la construcció d’un rocòdrom d’escalada esportiva (100 vots).

L’Ajuntament destinarà al voltant de 350.000 euros a l’execució de les propostes amb major recolzament ciutadà, assumint com a pròpies les iniciatives dels veïns i veïnes que s’han implicat en aquesta iniciativa per tal de fer més participativa la presa de decisions sobre polítiques públiques.

Deja tu comentario

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.