LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: miércoles, 29 octubre, 2014

Pedreguer s’allibera del pla d’ajust al refinançar el prèstec que va demanar per poder pagar els proveïdors

  • La millora en les finances municipals permet l’ajuntament acollir-se al nou decret del Govern i rebaixar en més de 4 punts els interessos que està pagant pel crèdit

L’Ajuntament de Pedreguer s’acollirà al Reial Decret 8/2014 que habilita als consistoris per cancel·lar els prèstecs concertats en els anys 2012 i 2013 per acollirse al pla estatal de pagament a proveïdors. Això permetrà obtindre un important estalvi, donat que fins ara l’ajuntament estava pagant prop del 6% d’interessos d’aquell crèdit per import de 1.261.826,80 euros.

Imatge d'arxiu d'una sessió del ple de l'Ajuntament de Pedreguer.

Imatge d’arxiu d’una sessió del ple de l’Ajuntament de Pedreguer.

La millora en la situació econòmica de l’ajuntament és el que possibilita que l’ajuntament puga refinançar el prèstec i passar a pagar poc més d’un 1,1% d’interés. I és que per poder-se acollir al Reial Decret cal complir amb determinats paràmetres econòmics establits pel Ministeri d’Hisenda. En concret, el límit de deute, estabilitat pressupostària, regla de despesa, o el període mitjà de pagament a proveïdors.

Pedreguer s’acollirà a aquest decret aprovant la cancel·lació del préstec aquest dijous al ple ordinari d’octubre, una vegada que l’ajuntament ha aconseguit ajustar tots eixos paràmetres. De la liquidació presentada en l’exercici 2013 el estalvi net ha resultat positiu (993.428,76) i l’endeutament està en el 54,05 % dels seus ingressos corrents liquidats en l’exercici immediat anterior (el límit queda molt lluny, ja que es situa en el 110%). A més a més, els proveïdors estan cobrant a menys de 30 dies, límit legal.

Però més enllà de l’estalvi econòmic que suposarà el refinançament del prèstec, el decret permetrà al consistori alliberar-se del corsé del pla d’ajust que es va tindre que aplicar a partir de 2012, quan es va acollir al pla de pagament a proveïdors.

Deja tu comentario

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.