LA MARINA PLAZA

visauto mercedes denia xàbia javea benissa
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: Miércoles, 3 Septiembre, 2014

Empresas singulares. La Punxeta, la passió més original pel color

  • L’empresa de Marina Sanmartín es fa amb un nom propi en el disseny i costura de roba per a xiquets i majors mijançant tres valor bàsics: la confecció artesanal, l’originalidad que fuig de convencionalismes y la comoditat
  • El creiximent ha arribat a través de les xarxes, el boca-orella i els mercats artesanals. Ara arriba el moment de l’expansió amb una tenda on-line i un taller
  • «Vaig començar a estones perdudes, per la nit, perquè no havia trobat la roba original que buscava per al meu fill»

 

gurinaldabirds

Marina Sanmartín va començar a cosir i dissenyar roba molt abans de crear La Punxeta. Va ser per afició, que és com millor naixen estes coses. I també una mica per necessitat: buscava per al seu fill menut peces originals i còmodes que no trobava en les tendes i va decidir confeccionar-les ella mateixa, «a estones perdudes, de nit, quan trobava un buit després de la feina». Degué ja aleshores d’eixir-li bastant bé, perquè la gent del seu voltant va començar a proposar-li: «I per què no la vens?». I aleshores ja si, a poc a poc i a partir d’este empeny autodidacta, va començar a gestar-se la idea de La Punxeta, que acabà prenent forma «com una tasca sèria y professional» a Dénia.

mercatmedieval

conjunto birdsEn poc de temps, La Punxeta, dedicada al disseny i costura, sobretot de roba, però també de complements per a xiquets i majors, ha aconseguit ja un notable creiximent a través de tres camins bàsics per a les empreses singulars basades en l’autoocupació: el boca a orella, les xarxes socials com el Facebook, que «obrin grandísssimes possibilitats», i l’assistència als mercats artesanals, que cada vegada se consoliden amb més vehemència en comarques com La Marina Alta. Al caliu d’això, Sanmartín està present en el Mercat del Riu Rau de Jesús Pobre y participa o ha participat en més esdeveniments d’estes característiques, com el Mercat Medieval de Dénia o el Mercat de la Foradà, entre altres.

 

patucosfacebookEl negoci ha anat creixent a un bon ritme. Tant, que ara esta empresa es proposa una nova fase d’expansió amb la creació d’una galeria on-line i d’un taller. La Punxeta constitueix tota una filosofia de la roba a través d’uns principis molt clars: tots els productes es fan a ma, de forma artesanal i a partir de materials molt cuidats i d’alta qualitat. Concedeix a més un espai per a la participació del client, que pot triar per exemple el tipus de tel·la o el nom que dessitge imprimir a una motxila. I, per suposat, aposta per la originalitat, un altre criteri que es troba en la genètica de la creació de l’empresa: «un producte únic, molt pensat i diferente que se’n ix d’allò més clàssic i també obri la porta a la diversió».

Esta fugida dels convencionalismes obté un valor propi quan es parla de roba per a xiquets, atàvicament constrenyida entre el blau i el rosa. Pel contrari, La Punxeta busca el color, la passió pels diferents color i per totes les seues possibilitats. Tampoc descarta el negre. I, sobretot, allò que no descarta, como a darrer i molt important principi, és que les peces siguen pràctiques i còmodes: que els xiquets (o els majors) les facen servir moltes vegades, que cobrisquen les necessitats diàries CONJUNT MUSSOL ENAMORAT i es convertisquen en una inversió ben aprofitada. «Son pecess que s’amortitzen».

La conciliació familiar i el valencià

I tot açò és el que ha permés a La Punxeta acarar eixa fase d’expansió de la qual abans parlàvem, la galeria on-line, el taller a Dénia. La primera, un portal de venda artesanal a partir d’una nueva web, possibilitarà la creació d’un stock, perquè fins ara l’empresa ha funcionat sota demanda. Quant al segon, suposarà un pas més en l’activitat de Marina Sanmartín, una autònoma que fins ara ha treballat des del seu domicili particular. En el taller atendrá clientes, però Sanmartín deixa molt clar que no serà una tenda amb horari comercial, «ja que considere molt important poder conciliar la vida laboral i familiar i tindre estones lliures per a poder estar amb els meus fills; i això és impossible en un tenda».

Un altre senyal d’identitat de La Punxeta és l’ús del valencià a l’hora de comercialitzar, en el moment de manejar el Facebook, o, simplement, com a mètode natural d’existència «perquè jo visc i parle en valencià». «En ocasions i a l’hora de mamprende una actividad comercial costa trobar gent que personalitze el seu negoci en la seua pròpia llengua i jo crec que això és molt important perquè li atorga al producte un valor afegit, li concedeix un senyal d’identitat, independentment de que qualsevol gestió de venda es faça sense cap problema en castellà per atendre els clients que fan servir eixe idioma».

[nggallery id=426]

Próximos eventos gastronómicos en nuestra Agenda

Próximos eventos gastronómicos en nuestra Agenda
Jul
30
Dom
18:00 Mercat del Riurau: mercat de pro... @ Mercat del Riurau de Jesús Pobre
Mercat del Riurau: mercat de pro... @ Mercat del Riurau de Jesús Pobre
Jul 30 a las 18:00 – 23:00
Mercat del Riurau: mercat de productes de llauradors i artesans locals -Jesús Pobre- @ Mercat del Riurau de Jesús Pobre
El Mercat del Riurau és un mercat de poble on comprar, menjar i conèixer els llauradors i artesans de la nostra comarca. es tracta d’una iniciativa que ha partit de l’Associació de Veïns de Jesús Pobre[...]
Ago
2
Mie
11:00 Visita guiada: ‘Un paseo por el ... @ Punto de encuentro: Oficina de Turismo, Plaza del Consell
Visita guiada: ‘Un paseo por el ... @ Punto de encuentro: Oficina de Turismo, Plaza del Consell
Ago 2 a las 11:00 – 12:30
Visita guiada: 'Un paseo por el Mercado' -Dénia- @ Punto de encuentro: Oficina de Turismo, Plaza del Consell
Durante el recorrido de la Visita guiada “’Un paseo por el Mercado’ se descubrirá la historia de Dénia a través de la gastronomía, así como la calidad y variedad de los productos y platos típicos que conforman[...]
Ago
5
Sab
9:00 Mercat de la Terra: agricultura ... @ Plaça Major de Xaló
Mercat de la Terra: agricultura ... @ Plaça Major de Xaló
Ago 5 a las 9:00 – 14:00
Mercat de la Terra: agricultura ecològica, productes tradicionals, música i oci familiar -Xaló- @  Plaça Major de Xaló
El Mercat de la Terra de Xaló es centra en l’agricultura ecològica i en productes tradicionals. El visitant trobarà més de 40 parades de agricultors i productors de la zona centrades  de tomaques, lletugues, ous, vi, mistela[...]
Ago
6
Dom
18:00 Mercat del Riurau: mercat de pro... @ Mercat del Riurau de Jesús Pobre
Mercat del Riurau: mercat de pro... @ Mercat del Riurau de Jesús Pobre
Ago 6 a las 18:00 – 23:00
Mercat del Riurau: mercat de productes de llauradors i artesans locals -Jesús Pobre- @ Mercat del Riurau de Jesús Pobre
El Mercat del Riurau és un mercat de poble on comprar, menjar i conèixer els llauradors i artesans de la nostra comarca. es tracta d’una iniciativa que ha partit de l’Associació de Veïns de Jesús Pobre[...]
Ago
9
Mie
11:00 Visita guiada: ‘Un paseo por el ... @ Punto de encuentro: Oficina de Turismo, Plaza del Consell
Visita guiada: ‘Un paseo por el ... @ Punto de encuentro: Oficina de Turismo, Plaza del Consell
Ago 9 a las 11:00 – 12:30
Visita guiada: 'Un paseo por el Mercado' -Dénia- @ Punto de encuentro: Oficina de Turismo, Plaza del Consell
Durante el recorrido de la Visita guiada “’Un paseo por el Mercado’ se descubrirá la historia de Dénia a través de la gastronomía, así como la calidad y variedad de los productos y platos típicos que conforman[...]

Ver Calendario

visitas guidas Marfull
DÉNIA deporte en la playa esport
Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.

Pin It on Pinterest