LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: sábado, 29 marzo, 2014

Més de cent veïns aspiren a alguna de les places del Pla d’Ocupació

  • La comissió baremadora ha acabat la seua funció el passat divendres, per seleccionar quines 60 persones poden acollir-se al taller ocupació i gaudir d’un contracte de treball durant tres mesos

Un total de 103 persones han omplit la solicitud per a optar a alguna de les 60 places ofertades per l’Ajuntament de Pedreguer en la primera fase del Pla d’Ocupació Local de 2014. Una vegada feta la selecció, aquells que la superen gaudiran d’un contracte de treball  de tres mesos. S’organitzaran tres tandes de 30 contractats, de manera que els primers començaran a treballar en el mes d’abril i els últims acabaran el seu cnotracte en novembre.

Aquest II Pla d’Ocupació Local de Pedreguer amplia la oferta de treball respecte a la primera edició, que es va desenvolupar l’any passat. Així, la durada del pla s’allarga de 6 a 9 mesos, i el nombre total de contractats, de 40 a 60. Cadascú d’ells percebrà una beca de 450 euros mensuals, superior també als 385 de l’any anterior. A més, els participants rebran una formació i orientació laboral per tal de facilitar-los les eines a utilitzar en la recerca de treball.

Una comissió formada per cinc treballadors de l’Ajuntament de Pedreguer ha puntuat ja cada candidat segons els criteris establerts, de manera que els 60 que han obtés més puntuació entraran dins del pla, mentre que 28 persones han quedat com a reserves.

Els beneficiaris del programa són persones desocupades inscrites al Servef i a l’Agència de Col·locació de Creama de Pedreguer, i veïns del municipi, empadronats de manera ininterrompuda al llarg de 60 mesos.

Tenen preferència els col·lectius més afectats per la crisi al municipi, i els aturats de llarga duració, així com les famílies sense cap ajuda econòmica.

Per altra banda, cal recordar que el passat 24 de març es va obrir el termini per participar en la segona part d’aquest pla i que obre el ventall de llocs a auxiliar administratiu i ajuda a domicili. Hi ha de temps per participar fins el 4 d’abril. Les bases d’aquesta segona part es poden consultar en aquesta pàgina de la web municipal.

El Pla d’Ocupació Local no és, tanmateix, l’única iniciativa que es desenrotlla enguany a Pedreguer per mirar de suavitzar l’impacte de la crisi en el mercat de treball. Paral·lelament,  s’ha posat en marxa, des del passat mes de desembre, el taller d’ocupació Verd i Pedra, concedit a l’ajuntament per la Conselleria de Economia, Indústria, Turisme i Ocupació.

Deja tu comentario

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.