LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodismo, pase lo que pase
Publicado: sábado, 22 marzo, 2014

Pedreguer triplica enguany els fons per a crear ocupació

  • L’ajuntament contractarà a 60 personas, front a les 20 de l’any passat, i augmenta de 50.000 a 125.000 euros la consignació, atenent les suggerències dels pressupostos participatius

El segon pla d’ocupació de l’Ajuntament de Pedreguer comptarà amb un pressupost de 125.000 euros, prop del triple dels 50.000 amb que es va dotar el programa en la seua primera edició, l’any passat. El govern local atén, amb això, una de les suggerències fetes dins del programa de pressupostos participatius, on va quedar palés que aquesta és una de les grans preocupacions actuals de la població.

Una reunió dels pressupostos participatius de PedreguerAixí, el II Plan d’Ocupació Local podrà arribar enguany a més gent, “donades les circumstàncies econòmiques i socials que estem patint i sent coneixedors de les circumstàncies que estan passant les famíliles de la localitat”, segons explica en un comunicat l’equip de govern.

Aquest dijous acabava el termini per a aquells que estaven interessats en optar als llocs de treball de s’oferten la primera part d’aquest pla d’ocupació de 2014, que “s’iniciarà en abril i tindrà una durada de nou mesos”. Podran participar 60 persones desocupades, front a les 20 de l’any anterior, i la duració serà de nou mesos en compte de sis, tot i que el pla es desenvoluparà en tandes de 20 persones cada trimestre.

Els contractats faran tasques de peó agrícola i forestal o peó de serveis generals, i rebran una beca mensual d’al voltant de 450 € (l’any passat era de 385). A més a més, els participants rebran una formació i orientació laboral per tal de facilitar-los les eines a utilitzar en la recerca de treball. En la partida pressupostària també s’inclou una assegurança de responsabilitat civil, així com una quantitat per adquirir el material que es requerisca per a portar-lo a terme.

Ara s’engega la segona part del pla d’ocupació 2014, per a beques destinades a altres ocupacions (ajuda a domicis, auxiliar administratiu, de biblioteca o de suport a la casa de la cultura). Aquest tindrà una durada de 8 mesos, i hi haurà també tandes, en aquesta ocasió dos de quatre mesos.

Per poder participar en aquest segon pla, s’haurà de presentar la sol·licitud junt amb la documentació requerida en la mateixa, en el registre de l’Ajuntament de Pedreguer del dia 24 de març al 4 d’abril de 2014, en horari de 10 a 14 hores. Dites sol·licituds estaran disponibles en l’Ajuntament de Pedreguer, en Creama Pedreguer i en la web local.

Els beneficiaris del programa seran persones desocupades inscrites en la corresponent Oficina Servef i en l’Agència de Col·locació de Creama de Pedreguer, i veïns del municipi de Pedreguer. Tindran preferència els col·lectius més afectats per la crisi al municipi, els aturats de llarga duració, així com les famílies sense cap ajuda econòmica.

El segon Pla d’Ocupació Local es suma a una altra iniciativa impulsada per a combatre l’atur a Pedreguer, com és el taller “Verd i Pedra”, que va començar el passat mes de desembre.

Deja tu comentario

Contenido patrocinado
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.